För tidigt Studentpresent!

Idag bar det av till Borås, främst för att min lilla bästa Cissi skulle hitta det sista till STUDENTEN! Men jag skulle också in för att kolla efter min studentpresent ett Playstation 2, Guitar Hero spelet! Gick först in på Elgiganten och där sa killen "Jag har inte sett ett sånt här på 2 år och vi kommer nog itne beställa in något." Det första jag tänkte va "Fans, jävla, skit!" Sen gick vi in på Onoff och när vi gick in där provade jag på att spela ett spel på PS3 medans Cissi spelade Guitar Hero på XBox 360 Live.
Sen kollade jag runt på hyllorna och vad ser jag då, ett PS2! Så jag stack fort som fan fram till en expedit och frågade hur mycket allt skulle kosta, för egentligen skulle jag och mamma åkt in nån gång i nästa vecka och köpa det för vi åkte tåg idag plus att jag cyklade till stationen. Allt gick på 2048:- och då var det spelet, PS2 och en gitarr, ville egentligen ha haft 2 gitarrer men den hade inga lösa. Hon sa också att det kan ta slut och då tänkte jag "Äh, va fan, det är lika bra att köpa det nu än att åka in senare och så är det slut." Såg jag fick gå och konka på ett PS2 och ett Guitar Hero men det var det värt! Vart så glad hela tiden :) Sen gick vi runt i lite affärer, de sista CC skulle in i och där gick jag med allt, haha! Såg en "kändis" inne på Lindex, Cissi kom fram till att han var en dejtare till en B-kändis. Han var med i "Ensam Mamma Söker".
Vi var även inne i affären Carlings inne på Eko och där jobba en störtskön snubbe måste jag säga! Jag provade ett par shorts där inne och då hade jag dragit undan skynket så Cissi kunde se dem och så gick han förbi där sen sa jag till Cissi om hon kunde ge mig ett skärp och det var bra och så frågade jag hur mycket det kostade. "300" sa Cissi då svarar jag "Häng tillbaka dem!" Sen när jag hade bestämt mig för att det skulle bli de fina shortsen stod jag och kollade runt lite då kommer han som jobbar där, Michael har jag kollat upp att han heter. Då frågar han om det skulle bli de shortsen "Aa" sa jag och då säger han "Ja, va bra. Ja de satt ju bra iaf av det jag såg." Haha, lite roligt, tycker jag. Sen när jag hade varit och köpt mitt spel gick vi in dit igen för Cissi skulle ha en t-shirt då ser han mig igen och då säger han "Har du chackat en gitarr?" Och så har han värsta flinet, haha. Sen när berättade Cissi att när hon skulle betala sjöng han med i låten som var på, haha! Det var verkligen en flummig snubbe men en störtskön typ, haha!

När vi var på väg hem hade jag och mamma bestämt att de skulle hämta grejerna för det är nog inte så lätt att cykla med allt det, hehe. Sen cyklade vi hem och sa farväl vid krysset. När jag kom hem sa jag till mamma "Fy, va jobbigt nu måste jag vänta ända till studenten innan jag får greja med detta!" Då säger hon "Nää, det behöver du la inte" Då blev jag jätteglad och kopplade in det direkt och skulle precis börja spela när pappa säger "martina Roos, nu är det mat!" Men direkt efter att jag hade ätit sprang jag in för att spela! Skitkul är det men lite tråkigt att man bara har en gitarr... Men va fan nu har jag äntligen fått/köpt mitt PS2!

So long, suckers! HAHA!

image94

P.S Gå in på min BDB där är fler bilder ;)

Påfyllning

Mamma bad mig läsa en rolig historia ur hennes tidning och den var en riktigt 5:a måste jag säga!

"Drängen Nils har arbetat hårt hela sensommardagen och när det äntligen blir kväll går han ut på gården och duschar av sig med några spannar vatten. Tyvärr blir han därvid stungen av en geting på sin allra ädlaste kroppsdel. Det svider ordentligt så han går in och hämtar ett glas filmjölk. Sedan återvänder han till gården och doppar den drabbade kroppsdelen i filmjölken för att få lite lindring. Just då råkar pigan Emma passera förbi. Hon stannar till inför den ovanliga synen och stirrar. Nils blir generad och fräser:
- Vad glor du på? Har du aldrig sett en sådan här förut?
- Jo, för all del, svarar Emma. men aldrig när man laddar den."

Sista veckan

Idag när jag satt med Oscarsson och Emelie började jag att tänka på att detta är sista veckan då allt ska vara inlämnat nästa vecka är det inget mera plugg! Jag har inte fattat det än, det känns som att det snart är sommarlov, ett sommarlov som kommer varje år men det är slut med det när jag har tagit STUDENTEN! Häromdagen lyssnade jag på den låten som vi ska springa ut till och jag kunde visualisera mig det, jag såg det framför mig! Som Cissi sa "När de säger Mp3 och startar låten och vi springar ut." Det låter så härligt.
Men det som är nu framöver i skolan är BALEN, den längtar jag till då man får visa upp sig i sin klänning! Sen är det, för samhällarna, brännbollsturnering. Det längtar jag till! Brännbollsturneringen är den 10:e juni så ni får gärna komma dit och heja fram Spse3b till vinst ;)




Love Metal Archives Vol. 1

DEN ÄR MIN! Jag fick den igår på posten. När jag skulle ut och gå med Dollan var jag bara tvungen att kolla om posten hade kommit och det hade den och det låg ett paket där i som var från Ginza och som var till MIG! Jag gick på moln när jag och Dollan var ute! Så fort vi kom tillbaka duscha jag sen satte jag mig framför tv:n och kollade på alla 15 videor som var med! Så freakin happy så jag kan inte förklara det! Det är den bästa DVD:n jag har köpt! Idag har jag kollat på alla Live-klipp och en intervju med Ville. Mmmmmums! De pratade om vad "Funeral of hearts" betyder och då snacka han om det och en grej som han sa om den som jag tyckte var så bra sagt lyder såhär:
"All things come to an end eventually anyway and you should be able to celebrate that..."
Sen sa han några fler ord men jag hörde inte vad han sa. Men det betyder att man ska komma ihåg de bra minnena. Mycket bra sagt tycker jag! Han skrattar så gulligt tycker jag och flinar så gött! Det ska jag säga er att denna musik-dvd kommer att få en mycket speciell plats i min bokhylla!

image93


-Märta

Söndag

"Gone With The Sin"

I love your skin oh so white
I love your touch cold as ice
And I love every single tear you cry
I just love the way you're losing your life

Ohohohohoh my Baby, how beautiful you are
Ohohohohoh my Darling, completely torn apart
You're gone with the sin my Baby and beautiful you are
So gone with the sin my Darling

I adore the despair in your eyes
I worship your lips once red as wine
I crave for your scent sending shivers down my spine
I just love the way you're running out of life

Ohohohohoh my Baby, how beautiful you are
Ohohohohoh my Darling, completely torn apart
You're gone with the sin my Baby and beautiful you are
So gone with the sin my Darling

[Solo]

[2x Repeat Refrain]

Idag blir det bara en massa plugg. Tänkte att jag skulle göra färdigt filosfin och religionsfrågorna. Ikväll ska jag också räkna matte. Har 2 prov denna veckan och en inlämning... Men det som är positivt det är att allt detta börjar lida mot sitt slut. Inga mer prov eller inlämningar och ingen mera skola. Jag har inte fattat det än att jag tar studenten iår och det är bara några få veckor kvar!? När jag väl har tagit studenten kommer jag nog inte heller fatta att jag har gjort det och vad allt kommer att bli annorlunda... Inget mer sommarlov... Men det som jag ser framemot är att jobba, få träffa nya människor. Jag har sökt ett jobb, lite fattigt faktiskt, jag borde egentligen har sökt fler jobb men det blir väl, allting löser sig! Huvudsaken är att jag slipper skolan!

Jag måste också även säga... eller näe, det kan jag skriva om då :)

Kändis

image91

Ja, man kan ju nästan kalla mig för kändis och alla vi andra i företaget för vi har varit med i tidningen, BT! Hihi, har gått och väntat på det sen tisdagen då reportern var hos oss och intervjuade oss och tog kort och allt sånt! Hon var hos oss i tisdags som sagt och varför hon var där var för att vi frågade henne om BT skulle vara intresserade om att skriva om ett UF-företag som ska anordna en egen marknad och de ville dem. Vi pratade lite om vad som skulle hända på marknaden. Sedan pratade vi lite om om vi skulle vara sugna på att starta ett företag sen. Ni får läsa artikeln: http://www.bt.se/nyheter/mark/smarta-ideer-till-salu(643930).gm#articleimage-popup
Hon ville också ta ett kort på oss, det var det som jag hade väntat mest på, hehe. Så vi gick ut, vi tog med oss våra hjärtan och affischer och vi tog en hel del bilder. Först skulle vi stå upp och jag är längre än de andra så då vill hon att jag skulle böja på mig så jag kom i jämn höjd med de andra, haha. Sen satt vi på huk och fy satan vilken träning det var för benen, jag höll på att ramla baklänges en gång, haha! Så roligt det var speciellt när hon sa "Sääääg kaninskit!" då började vi alla skratta!

Idag har vi haft våran marknad vi var alla där klockan 8.00, vi i Temperature UF. Då vi skulle bära in alla bord och hjärtan! Det var en hel del, Bernts bagage var fullproppat plus att pappa körde MTB-bilen med bord och stolar. Dollan var med också :) Hon var med på Ännagården där vi var, då hälsade hon på de andra och de tyckte att hon var så söt och liten. Som Sandra sa till mig "Du sa att hon va liten men jag trodde inte att hon var så liten!"
Jag och Theo skulle gå ut och sätta upp pilar så folket kunde se vart de skulle. Vi gick förbi Hemköp och där på parkeringen såg jag en Volvo 850, en stylad och jag är ju helt såld på stylade bilar! Så när vi gick förbi den sa jag till Theo "Kolla fälgarna på den bilen!" Då säger hon att det var kanske Björns bil. När vi kom tillbaka och varit därinne en stund skulle Sandras kille Thomas hämta sin bil för den stod någonstans på någon parkering en bit därifrån och han hade ingen koll på den då och Sandra har sagt att den är stylad och hon vet att jag gillar sådana bilar och hon sa till mig i veckan att jag kunde få se Thomas bil för han skulle vara med på lördagen då blev jag jätteglad. Thomas gick och hämtade bilen och då sa Sandra till mig att jag kan följa med henne ut och då skulle jag få se bilen! Happy var jag! När vi står därute var också Malin med och så hör jag "Wroom", "Åååååå" säger jag då och då säger Sandra att nu kommer han så jag tittar bort mot vägen och vilken bil är det jag ser!? Jo, den som stod på Hemköp som jag sa hade så snygga fälgar, haha! Det var lite roligt! Den bilen är så fiiin, jag frågade Thomas om han ville byta den bilen mot min Bernt, haha.
Från klockan 11 till ungefär 12, halv 1 var ruschen! Sen var det helt dött, så fattigt det var på folk i Kinna. Men vi fick sålt 14 hjärtan och ungefär 12 påsar så vi ska inte klaga och en del sålde bra även om det inte var så mycket folk. Men sen satt vi bara och dega... Pappa hade fixat en annan bil som vi skulle köra borden i, en pickupp. Han hade varit där tidigare och sa att jag skulle åka hem och hämta den för den stod hemma hos oss. Så lite före 3 sa jag att jag åker hem och hämtar bilen för att ha något att göra då fråga Maria om hon kunde åka med, så vi åkte hem till mig och då hälsade hon på Dollan en gång till. Första gången Maria var hemma hos mig men hon tyckte att vi hade ett gulligt ställe :) Det var nog det roligaste på hela dan då jag fick köra pickuppen, hehe! Maria var lite osäker på om hon vågade åka med mig men hon tog på sig bältet så fort hon satte sig i bilen, haha! Men vi kom tillbaka till Ännagården välbehållna. Efter det gjorde vi inte så mycket, vi packade in lite i bilen, det som inte användes, sen bestämde vi oss för att lägga ner det för det var ju inget folk, vi skulle stått där till 17 men jag var hemma 17 och det var de andra också ungefär.
Men vi var iaf nöjda med denna dan, iaf ja. Även om det inte kom så mycket folk var det kul att prova på att ha en egen marknad och att sälja åt andra också, det får jag inte glömma :)

-Märta

Musik och studande

Har en liten paus i pluggandet just nu. Jag skriver på min filosofi-inlämning som ska lämnas in nästa vecka, vi har haft 10 veckor på oss och jag har börjat med den först nu, hehe.
Jag är inne lite på YouTube och på den skivan jag köpte med HIM är det en låt jag har fastnat för "Gone with the sin" heter den, jag gillar den låten enormt mycket och jag tänkte att det kanske finns någon video till den och det fanns det.
HIM - Gone With the Sin

Så fin den låten är och videon också, när han sitter vid graven vill jag bara storgråta!

Jag hittade även ett live-klipp som jag har blivit väldans förtjust i:
Gitarrsolot Mikko Viljami "Linde" Lindström har får jag ståpäls av!

-Märta

Final

Finally! Mitt älskade Top Model går ikväll och idag är det väldans vitktigt att titta på det för idag är det FINAL!
Jag hoppas att det är Chantal och Saleisha som står i finalen för jag tycker verkligen de är bäst och charmiga och tar grymt bra bilder också!


Gårdagen var så grymt rolig! Fotografering!!! Längtar tills imorgon! SÄger som Sandra när hon spela mig "Hoppas, hoppas!"

-Märta

Heja Elfsborg!

Igår var jag och pappa på derby-matchen IFK Göteborg - Elfsborg. Det var hemmamatch för Elfsborg och det var en riktigt bra match. Vi satt i ett hörne men det var ett väldigt bra hörne för vi såg alla Elfsborgsmålen! Jag tyckte synd om  "Bella" i början flera gånger kunde han göra mål men antingen sköt han utanför eller så tog målvakten den men i andra halvlek då vart det andra bullar. Ishizaki snodde bollen och la en snygg pass till "Bella" så han gjorde 1-0! Efter det blev det 2 mål till! "Det satt som en smäck i röven!"


-Märta



Cissi, Gbg

Igår var jag och Cissi i Göteborg. Hon skulle leta reda på studentkläder och jag hängde med för att hjälpa henne och shoppa lite :) Hittade några grejer också: En skiva "HIM - And Love Said No: The Greatest Hits 1997-2004", ett linne, en tunn tröja, en bikini och mascara. Jag vart så glad när jag hittade den mysiga tröjan :)
Vi gick runt inne i Nordstan i 3 och en halv timme sen tänkte vi att vi kan också åka till Liseberg med bussen stanna ju inte där, så vi åkte hem istället.
Senare på kvällen kom Cissi till mig för vi skulle bada och hon skulle även sova över hos mig. Bada var skitkul, jag hoppade i först och var i vattnet ända tills Cissi hoppa i och det tog ett för den badkrukan att hoppa i! Men roligt var det, sen satt vi där på klippan och det var så lugnt och skönt ända tills Dollan började skälla och voffa på något som varken jag eller Cissi såg. Det var väl ett spöke :P
När vi kom hem till mig var jag tvungen att städa mitt rum, det såg ärligt talat för jävligt ut. Cissi låg och läste en tidning medans jag städade och Dollan sov bland gossedjuren. Sedan kollade vi på film "Jetlag the Movie" - Mums, hihi. Jag måste också säga att Cissi gäspade konstant hela dan igår och idag på morgonen men det kan jag förstå hon hade inte sovit ordentligt :P

-Märta

Roliga dagar

Igår var jag och Maria på företagarlunch oh vi representerade vårat, Temperature Uf och det gick bra att vara med där. Vi pratade med olika män och kvinnor. Men gubbarna vid mitt bord pratade om sånt som jag inte hade en aning om vad det var. Vid kaffet skulle vi hålla ett "tal" som vi tyckte gick jättebra och jag har inga direkt problem med att stå och prata inför en grupp människor jag tycker bara att det är roligt.

När vi kom tillbaka till UF-lektionen skulle vi jobba med våran projektredovisning som är nästa onsdag i Assbergssalen. Vi skulle filma in olika scener så jag fick ta med mig min filmkamera till skolan. Så roligt har jag aldrig haft på en UF-lektion, allting flöt på och filmerna blev så som de skulle vara. Sista scenen då Emelie spelar Th då hon kommer in i datasalen och bara skäller på oss, haha! Så sjukt kul. Jag kommer att titta på scenerna sen igen för jag ska redigera en utav dem på datorn =)

Idag efter skolan var jag och provade min BALKLÄNNING. Så grymt fin den är och den satt perfekt på mig också, det var inte mycket hon behövde sy. På måndag ska jag prova den igen och förhoppningsvis är den helt klar då! Just nu så längtar jag till balen då jag ska gå in min fina klänning! =)

-Märta

SKOR!

Idag bar det av till Göteborg för att leta upp en affär. Jag, pappa och mamma åkte in. Jag hade tagit ut en karta på eniro men den hjälpte inte så mycket så vi fick fråga två personer om vägen men det var inte så svårt att hitta dit, affären ligger vid Ullevi så det kommer jag ihåg till nästa gång jag ska dit :)
Affären heter "Bekväma Skor" och först när jag läste det namnet tänkte jag "Det är väl bara kärringskor där inne..." Visst det var kärringskor där inne men det fanns en hel del skor för ungdomar också i större storlekar, det var därför vi åkte dit. Alla har ju faktiskt inte 38:er en del har liiiiiite större. Jag hittade två par skor som jag gillar speciellt de svarta, mamma hitta också sig ett par, så det vart en lyckad förmiddag!
Så jag får tacka min kära mor&far för att de följde med!
-Tack tack!



-Märta

Film och pluggande

Dagen var planerad med att plugga och även göra färdigt två inlämningsuppgifter. Änsålänge har det gått så som jag har planerat =) Jag har nu gjort färdigt geografiinlämningen! Ska bara renskriva den sen är den färdig!
Under tiden som jag har skrivit färdigt det sista tittade på den filmen jag köpte på Gekås, "A Cinderella Story", den är mycket bra och söt - en askungesaga :)
Det känns så gött när man har gjort färdigt ett arbete i tid också, vilket jag oftast inte brukar göra. Jag brukar göra det sista kvällen innan den ska vara inlämnad.


"Byt ut en mobiltelefon mot en glassko, en cabriolet mot en tvådörrars pumpa och en förort till Los Angeles mot ett land långt, långt borta - vad får du då? En rolig lycklig-i-alla-sina-dar-skruvad Askungesaga! Sam (Hilary Duff) skurar golv på ett fik, hanterar sin elaka styvmor och styvsystrar och drömmer om att få gå på Princeton college (den perfekta mötesplatsen för en prinsessa att träffa sin prins). Men kanske har hon redan hittat sin drömprins i sin anonyma mejlkompis som planerar att träffa henne på Halloween-festen. Sam får panik när det visar sig att killen som döljer sig bakom den hemliga internetindentiteten är skolans coolaste kille. Kan han älska en tjej som inte är en del av innegänget? Kan sagor bli sanna? Bara om Sam tar tag i sina drömmar och gör dem sanna."
Texten är lånad från Vujer Filmtidning.

Nu ska jag återgå till pluggandet och skriva rent geografin sen ska jag skriva på Internationell Ekonomi.

RSS 2.0